Gezuar 2011 nga Bacardi ne Kompleksin e Vjeter Tetove!

Nese sonte nuk keni zgjedhje tjeter, atehere ejani te Bacardi ne Kompleksin e Vjeter ne Tetove  ku do te kendojne Nexhati,Cima dhe Limi!  

Posted via email from Agjencia eMagic

URIMET ME TE MIRA PER VITIN E RI 2011 NGA BOTIMET SHQIPTARE!

http://www.facebook.com/botimetshqip

URIMET ME TE MIRA PER VITIN E RI 2011 NGA BOTIMET SHQIPTARE!

Posted via email from Agjencia eMagic

URIMET MË TË MIRA PËR VITIN E RI 2011 NGA Parfumeri & Tobacco LAURA Tetove

URIMET ME TE MIRA PER VITIN E RI 2011 nga restauranti DELFIN Tetove -http://restauranti-delfin.blogspot.com/

URIMET ME TE MIRA PER VITIN E RI 2011 nga Salloni i mobiljeve POLYWOOD Tetove

URIMET ME TE MIRA PER VITIN E RI 2011 NGA FATI TRANS Fshati Pallatice!

FATI TRANS Fshati Pallatice Ndërmarrje e specializuar për prodhimin dhe montimin e shtyllave të betonit për rrjet elektrik dhe ndriçim public. Shtylla të betonit të kualitetit të lartë me standarde evropiane dhe me çmime konkurruese në Maqedoni. Fati Trans gjithashtu bën montimin e transformatorëve elektrikë,merret me shërbimin e transportit me kamion me vinç me peshë deri më 5 ton. Për kontakt Ju shërbejnë telefonat 044 368 283 dhe 070 224 330

Posted via email from Agjencia eMagic

URIMET ME TE MIRA PER VITIN E RI 2011 NGA EURO TURIST - TETOVE!( www.euroturist.com.mk )

URIMET ME TE MIRA PER VITIN E RI 2011 NGA EURO TURIST - TETOVE!

URIMET ME TE MIRA PER VITIN E RI 2011!

Mjalti në Tetovë

Nuriman Xhaferi nga F.Pallcisht i Epërm i Tetovës,çdo të hënë dhe të shtunë në udhëkryqin në afërsi të Gjykatës, krse të enjten në Çarshi të Epërme në afërsi të Çezmës së Balezës, ju mundëson të bleni mjaltë shumë cilësore.

Posted via email from Agjencia eMagic

Butiku Loft Colins Tetove tashme ne rrugen e Ilindenit afer Lahutes

http://www.facebook.com/botimetshqip

ADEC

Sokol Demaku,Mbremje ne mergim - poezi

Apel për ndihmë familjes së dëshmorit Shaban Zenuni - Hoxha

http://shabanzenuni.blogspot.com/

U lind më 05.08.1974 në f. Merovë, Komuna e Zhelinës – Tetovë.U rrit si jetim dhe kaloi një fëmijëri të vështirë dhe pa ngrohtësinë atërore, sepse nga një fatkeqësi natyrore e humbi babain që në moshën 5 vjeçare .I ati i Tij ishte imam i fshatit Merovë dhe një njeri i mrekullueshëm dhe me shumë autoritet në të gjithë zonën e fshatërave të Malit të Thatë dhe më gjerë.
Pas mbarimit të shkollës fillore në vendlindje ai vazhdoi shkollën e mesme në Damask te Sirisë ku me sukses mbaroi institutin 6 vjeçar në Furkan.Për shkak të pamundësisë për të vazhduar studimet,ai u punësua si imam në fshatin e tij,Merovë.
Më 1998, për shkak të mospërballimit të kushteve të rënda ekonomike Shaban Zenuni – Hoxha detyrohet të merr rrugën e kurbetit për në Itali.Në vitin 2001 si shumë atdhetarë të tjerë iu bashkëngjit rradhëve të UCK-së.
Duke parë shkathtësitë dhe vendosmërinë e Shaban Zenunit ,Shtabi i Përgjithshëm e kishte caktuar Komandant të Batalionit 4 të Brigadës 112 Mujdin Aliu.
Gjatë luftës së vitit 2001 Shaban Zenuni kishte treguar aftësi të jashtëzakonshme ushtarake të një eprori të vërtetë duke e shpallur batalionin që udhëheqte Hoxha si batalionin më të suksesshëm në nivel të të gjithë UÇK – së.
I pakënaqur me zhvillimet e pasluftës, pa amnisti  dhe i akuzuar për gjëra që nuk i kishte bërë, detyrohet që përsëri  të  marrë rrugën e kurbetit..Nuk mund të vinte në shtëpinë e tij ku kishte nënën,gruan,tre djemtë,farefisin dhe shokët.Me guximin që kishte ai vinte fshehurazi,po e ndiqte hija e arrestimit për vepra që nuk i kishte bërë.
U vra në rrethana të panjohura më 12 maj 2010,bashkë me Harun Aliun dhe dy të tjerë.
Komandant Shaban Zenuni – Hoxha ka lënë tre djem,gruan,nënën e sëmurë, në një shtëpi shumë të vjetër  në një fshat të thellë malor.
Një atdhe përbëhet nga të vdekurit që e kanë themeluar dhe nga të gjallët që e vazhdojnë.Populli nuk përkulet vecse përpara të vdekurve të tij.Duke ndihmuar familjen e Tij ne do të respektojmë vetveten dhe atë.Do të tregojmë qytetërimin tonë përballë atyre që duan të vazhdojnë të na trajtojnë si qytetarë të dorës së dytë në zemër të Evropës, vetëm pse jemi shqiptarë.


Të gjithë Ju që dëshironi ta ndihmoni familjen Zenuni,që tre djemtë e dëshmorit të vazhdojnë shkollimin dhe të mos ndjehen të braktisur, mund të kontaktoni drejtpërdrejt me familjen në nr. e celularit:
+389 75 972 906
Xhirollogaritë për ndihmesën Tuaj:


Name of Beneficiary : SHERIFE ZENUNI
Beneficiary address : Merovo, Ul.101 Br. BB , Zelino, 1200 TETOVO, MACEDONIA
IBAN: / MK07  380277188603506 GBP
           / MK07  380277188602245  EUR
          / MK07  380277188601469 CHF
         / MK07  380277188605349  USD
         / MK07  380277188600693  AUD
Bank of Beneficiary: ProCredit Bank, Macedonia
SWIFT : PRBUMK22XXX

Posted via email from Agjencia eMagic

Wall Street, aty ku darkat e financës amerikane fiksojnë ekonominë e botës

 Nga Federico Rampini*

 

Departamenti i drejtësisë ka hapur një hetim. Por të gjesh prova është pothuajse e pamundur. Çdo të mërkurë të javës së tretë të muajit 9 përfaqësues të elitës financiare amerikane mblidhen për të fiksuar strategjinë

Përsëri ata: Padronët e Universit. Të njëjtët emra, të njëjtat vese, një histori që duket sikur ndëshkohet për t’u përsëritur dhe me fundin që rrezikon të jetë shkruar: mosdënimin. Kësaj here është e gjithë bota me derivatet, financa toksike që kishte një rol vendimtar në krizën e 2008-ës, si pasojë e komploteve të tyre. Një kupolë e vërtetë  bankierësh të mëdhenj me një pushtet ekskluziv të kontrollit mbi këtë treg. Jashtë çdo transparence dhe në mbrojtje ndaj çdo konkurrence. Të mërkurën  e tretë të çdo muaji thekson gazeta amerikane New York Times mblidhen në Midtown Manhattan nëntë pjesëtarë të një elite të Wall Street. Detajet e mbledhjeve të tyre janë të mbuluara me sekret. Përfaqësojnë këtë mbledhje Goldman Sachs, Morgan Stanley,JP Morgan, Citigroup, Bank of America, Deutche Bank,Barclays, Ubs, Credit Suisse. Zyrtarisht nëntë bankierët e këtij komiteti të fuqishëm afaristësh kanë për detyrë të mbrojnë stabilitetin dhe integritetin mbi një treg që lëviz çdo ditë miliona e miliarda dollarë. Faktikisht klubi i të nëntëve mbron interesat e bankave të mëdha që bëjnë pjesë në të dhe sundimi i tyre i përjetshëm kontraston çdo përpjekje për të bërë më transparente çmimet e komisioneve”. Denoncimi i mbledhur nga gazeta New York Times vjen nga një organ i vigjilencës. Burimi më autoritar i hetimit në origjinë është Gary Gensler, shefi i Commodity Futures Trading Commission. Njeriu të cilit Barak Obama i besoi detyrën për të pastruar në një treg fuqimisht spekulativ. Por Gesler është i detyruar të pranojë paaftësinë e tij dhe “kostot e atyre praktikave i paguan e gjithë pjesa tjetër e ekonomisë ,i paguajnë të gjithë amerikanët”, ankohet Gesler. Natyrisht dhe europianët duke parë që Wall Street është qendra e ekonomisë globale. Derivatet në fakt kanë një numër përdorimesh një pjesë e tyre janë “virtuozë” dhe më afër nesh sesa mund ta imagjinojmë ne. Fondet e pensioneve i përdorin për të ulur rrezikun e humbjeve në investimet e tyre nëqoftëse tendencat e tregut kanë rënie të papritura,për shembull një ngritje në të ardhmen e rendimentit të Thesarit që ul vlerat e atyre në portofol. Kompanitë e avionëve dhe ato detare blejnë derivate për të zbutur goditjen e rritjes së çmimit të naftës. Industria agro-ushqimore mbrohet nga rritja e kostove të të mbjellave. Edhe konsumatori, automobilisti, është një manovër spekulative që nëpërmjet derivateve përqendruan brom-in në materialin e parë. Asnjë  nga protagonistët e ekonomisë reale nuk është me të vërtetë i tuteluar nga manipulimet mbi këta instrumente. Asnjë nuk e di çfarë vendosin nëntë pjesëtarët e klubit që mblidhen në të mërkurën e tretë të muajit. Departamenti i Drejtësisë ka hapur një hetim mbi mundësinë e praktikave anti konkurruese në pastrim dhe në “trading” mbi derivatet. Të dyshuarit e marrëveshjes së fshehtë nuk janë të rinj. Por gjetja e provave është e vështirë. Është i vjetër prej nëntë muajsh lajmi i një hetimi tjetër nga Departamenti i Drejtësisë që kishte bërë shumë potere. Ajo që akuzonte “hedge fund”-et më të rëndësishëm, si Soros, Paulson, Sac Capital, të konkludonin një sulm simultant ndaj euros në një darkë sekrete më 8 shkurt në Wall Street. Një ditë më vonë më 9 shkurt në Chicago Mercantile Exchange kontratat e së ardhmes që vinin bast mbi rënien e euros ishin hedhur mbi 54 000, një rekord historik. Goldman Sachs e Barclay-s ishin përfshirë në kronikat e manovrave të mëdha. Por që atëherë hetimi mbi pasojat e dëmeve të euros nuk ka pasur zhvillime të reja. Nxjerrja e provave nga klubi i Padronëve të Universit është e komplikuar veçanërisht nëqoftëse ndiqen rrugët normale. Nga ku pritja e madhe për tregimet e dala nga Wikileaks mbi Bank of America dhe kushedi që Julian Assnge arrin atje ku magjistratura nuk shkon... Për sa i përket tregut të derivateve në mënyrë paradoksale dhe pikërisht për efektin e krizës së madhe të 2008-ës që padronët e universit kanë marrë një rol akoma më të madh.  Një nga momentet më dramatike të asaj krize ishte rënia e American International Group, kompania e sigurimeve krijuar nga humbjet e një tipi të veçantë të tituj derivatesh, credit default swaps. Në këtë kohë Thesari dhe autoriteti i ruajtjes vunë re që asnjë nuk mund të kuptonte me të vërtetë interkonjesionet mbi tregun e derivateve ekspozuar ndaj efektit domino. Një bakë e prishur e Aig kishte përfshirë dhjetëra institucione të tjera ose ndoshta të gjithë sistemin bankar. Pikërisht ishte Thesari që shtyu për krijimin e një clearing house ose dhoma e kompensimit derisa bankat e mëdha të merrnin në ngarkim garantimin e stabilitetit të tregut të derivateve. Por me këtë u shoqërua reforma Obama e rregullave të financës që duhet të rriste pushtetin e autoritetit të ruajtjes dhe të riforconte transparencën. Kjo reformë sot është nën vëzhgimin e maxhorancës së re republikane në Kongres fituese në zgjedhjet e nëntorit dhe e bekuar nga financimet gjeneroze të Wall Street. Në aplikimin e reformës republikanët po kërkojnë ta boshatisin. Të enjten Kongresi hodhi poshtë kërkesën e Gesler për rregulla të reja mbi transparencën. Derivatet shpjegon juristi Robert Litan që për Departamentin e drejtësisë drejtoi një luftë analoge kundër marrëveshjes së fshehtë në Nasdaq, janë një treg shumë i përqendruar dhe kur qeveria e një entiteti të njëjtë është në pak duar, mund të ndodhin gjëra të këqija. Është e sigurt që Padronët e Universit përdorin pushtetin e tyre oligopolitik për të nxjerrë nga ekonomia përfitime të mëdha. Për shembull, mbi një kontratë të vetme derivate e credit default swap që mbron blerësin mbi evidentimin e mundshëm të një falimentimi të një shteti sovran si Greqia ose të një shoqërie të kuotëzuar, bankieri ndërmjetës bën një komision prej 25 000 dollarë. Kontrata të tilla bëhen me mijëra çdo ditë që mbushin përfitimet të Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley.Kur në vitet 90 Departamenti i Drejtësisë arriti të tregojë që një marrëveshje e fshehtë analoge midis bankierëve kontrollonte shkëmbimet në Nasdaq në vazhdimësi të ndryshimit të rregullave komisionet bankare u ulën në dhjetëshen e nivelit përpara. Por një rrezik akoma më i madh është që brenda grupit të të nëntëve falë shkëmbimit të informacioneve të përditshme mund të maturojnë operacionet më në zë, manovra konkrete, një manipulim të tregut. Ata që duhet të stabilizojnë derivatet janë të parët që mund të përfitojnë nga të dhënat e tjera spekulative.

*Autori është korrespondenti i “La Repubblica”-s në Uashington

Posted via email from Agjencia eMagic

Ja çfarë pashë në Korenë e Veriut

Reportazh nga Siegfried S. Hecker (Foreign Affairs

 

Gjatë një vizite në Korenë e Veriut gjatë nëntorit të këtij viti, u habita tej mase nga sofistikimi i programit për pasurimin me uranium në vend. Me tensionet e shtuara në gadishullin korean, është më urgjente se kurrë që Uashingtoni të bëjë ç’është e mundur për të kufizuar progresin nuklear të Phenianit

Rezultati i sagës bërthamore të Koresë së Veriut është mbajtur si shembull nga administrata e Bushit duke kundërshtuar hapur reputacionin luftëdashës dhe duke përdorur shumanshmërinë dhe diplomacinë për të sfiduar krizën.
Por, në të vërtetë, fabula është një nga dështimet e vazhdueshme për të shpikur një strategji me lidhje logjike – me rezultatin që Korea e Veriut ka menaxhuar për zgjerimin e kapaciteteve bërthamore.
Më 12 nëntor gjatë vizitës sime të fundit në kompleksin bërthamor të Yongbyon, shkencëtarët e Koresë së Veriut më treguan mua dhe kolegëve të tjerë, John W. Lewis dhe Robert Carlin, një reaktor bërthamor eksperimental në ndërtim e sipër.
U shastisa nga pamja e 2000 centrifugave në dy degëzime si ujëvara dhe një dhomë ultra moderne.
Është më e rëndësishme se kurrë të kufizohet programi bërthamor i Phenianit dhe të qetësohen tensionet mbi gadishullin korean.
Kjo është bërë e domosdoshme që nga përplasja mes dy Koreve gjatë muajit paraardhës.
Unë, bashkë me specialistët e tjerë, kishim besuar për një kohë të gjatë se Korea e Veriut zotëronte një program paralel të pasurimit me uranium – dhe për këtë besim kishim një dëshmi të mjaftueshme – u habita tej mase nga sofistikimi i këtij programi.
Në vend që të gjenim një dyzinë centrifugash prodhimi, ne pamë një rrjesht të gjatë centrifugash të avancuara, në veprim të plotë.
Vendasit na treguan se ndërtimi i centrifugave kishte nisur që në prill të vitit 2009 dhe procesi kishte mbaruar pak ditë para mbërritjes sonë.
Kjo nuk ishte për t’u besuar, megjithatë, kërkesat për materiale specifike dhe përbërës të tjerë, si dhe vështirësia gjatë procesit të prodhimit të centrifugave, bënte që gjërat të zhvilloheshin me qetësi dhe ngadalë. 
Se si përfitoheshin gjithë këto materiale për Korenë e Veriut, ky është një problem shqetësues. Në të vërtetë, nuk ka asnjë dëshmi që Korea e Veriut mund të prodhojë alumin të cilësisë së lartë apo aliazhë çeliku, ose magnetë në formë rrethi etj.
Lehtësia e prodhimit të centrifugave që pamë, është planifikuar për reaktorët bërthamorë, jo bomba apo lëndë djegëse.
Skenari më i mundshëm është që pajisjet të jenë ndërtuar dhe vënë në funksionim shumë vite më parë, në një vend tjetër dhe më pas janë zhvendosur këtu.
Mjetet e nevojshme për të fabrikuar centrifugat ka të ngjarë të jenë siguruar nëpërmjet kompleksit të Koresë së Veriut dhe rrjetit të sigurimit – në të cilin Pakistani duhet të ketë luajtur një rol të rëndësishëm. Ish presidenti pakistanez Musharaf ka pohuar në kujtimet e tij, se shkencëtari pakistanez A. Q. Khan ka paraqitur skemën për pajisjet e centrifugave që para vitit 2000. 
Ka patur edhe të dhëna të tjera, që para arrestit shtëpiak të këtij shkencëtari më 2004, disa shkencëtarë të Koresë së Veriut kanë bashkëpunuar ngushtë me laboratorët e kërkimeve të Khanit, nga ku siguruan pajisje për centrifugat. 
Veç kësaj, nga fundi i viteve 2001, CIA i raportoi Kongresit se Koreja e Veriut ishte përpjekur të kërkonte materiale për centrifugat në sasi të mëdha nga Rusia dhe Gjermania, për të mbështetur programin e pasurimit me uranium.
Ka shumë të ngjarë që koreanët veriorë të kenë fabrikuar të paktën disa nga përbërësit e shumtë.
Edhe Uashingtoni nuk mund ta përjashtojë bashkëpunimin e Koresë së Veriut me Iranin, duke qenë se të dy palët kanë bashkëpunuar ngushtë me njëri-tjetrin për teknologjitë e raketave.
Pajisjet e centrifugave të Koresë së Veriut duket se janë më të sofistikuara sesa ato që ka treguar Irani për inspektorët ndërkombëtarë, por dihet që Teherani është duke e zhvilluar më tej procesin e prodhimit të centrifugave.
Për të tepër, Koreja e Veriut ka më shumë përvojë në procesin e pasurimit me uranium dhe teknologjinë e raketave sesa Irani, duke ngritur problemin se të tilla ekspertiza rridhnin nga Pheniani në Teheran.
Këto zbulime tregojnë edhe njëherë vështirësinë e ecurisë së programeve klandestine të centrifugave me uranium.
Gjurmët e pakëta dhe nënshkrimet për pajisje të tilla e bëjnë diskutimin problematik. Treguesit më të mirë të zhvillimit të Koresë së Veriut ishin aktivitetet për sigurimin dhe bashkëpunimin teknik me vendet e tjera – në këtë rast, me Pakistanin.
Këtë shitblerje e bëri CIA-n më 2002 që të dilte në përfundim që nga mesi i kësaj dekade, Koreja e Veriut të mund të prodhojë dy herë më shumë bomba atomike të pasura me uranium, çdo vit.
Administrata e George Bush e përdori këtë dëshmi për t’iu kundërvënë Phenianit në tetor të vitit 2002, në një mënyrë që e çoi drejt fundit sistemin, që parashikonte një normalizim të mundshëm diplomatik në shkëmbim të denuklearizimit.
Dhënia fund e marrëveshjes e siguruar prej Koresë së Veriut me një justifikim për tërheqje nga Traktati Bërthamor, bëri që të përpunohej plutoniumi për bombat, dhe si rrjedhim u prodhua bomba e parë.
Në retrospektivë, mund të themi se nuk ishte një dështim inteligjence ajo që çoi në rezultatin shkatërrimtar në tetor të vitit 2002, por përcaktimi i keqdrejtuar politik i administratës së Bushit, për t’i dhënë fund sistemit të marrëveshjes pa u përgatitur për pasojat.
Në Yongbyon, koreanët veriorë na treguan që do të ndërtojnë reaktorë më të mëdhenj bërthamorë, megjithëse do të kalonin vështirësi, për shkak se teknologjitë për reaktorët bërthamorë dhe lëndën djegëse janë të reja për ta, por ata kishin besim të plotë te suksesi.
Ministri i Jashtëm i Koresë së Veriut na bëri të ditur se para ca kohësh ata ishin kanosur për të ndërtuar një LWR, por “askush nuk na besoi, duke përfshirë edhe dr. Hecker”. Na e bëri të qartë se në mendjet e tyre, ata nuk kishin zgjidhje tjetër; mekanizmat e Shteteve të Bashkuara të Amerikës i kishin nxitur për këto veprime.
Ekzistenca e një reaktori bërthamor të Koresë së Veriut parashtroi pritjen për sfidat politike. Pheniani ka ndjekur në mënyrë krejt serioze LWR që nga viti 1985, kur u bë marrëveshja me Moskën për t’u pajisur me reaktorë të tillë.
Sistemi për të cilin u ra dakord ishte në vetvete një përpjekje për të zhvendosur reaktorët gaz-grafit, që janë të nevojshme për prodhimin e bombave, por të pavlefshme për elektricitetin.
Në kontrast me të, LWR që janë më pak të përshtatshme për bombat, janë shumë të mira për elektricitetin.
Pas 5 prillit të vitit 2009 u lëshua raketa dhe më pas u dha dënimi i parashikueshëm i Kombeve të Bashkuara. Një qeveritar deklaroi me këtë rast “Ne kemi për të parë një reaktor, që ka një energji që shkon deri në 100% të lëndës sonë të parë”. Tashmë, siç u premtua, ata nisën ndërtimin e një LWR eksperimentale dhe të vogël, e projektuar për të shpërndarë më afërsi 25-30 megavat për energjinë elektrike.
Besoj se interesi i Koresë së Veriut për elektricitetin bërthamor është i sinqertë. Edhe pse teknikisht është e mundur që LWR do të përdoret për të prodhuar plutonium, si lëndë kryesore për bombat, një skenar i tillë vështirë se mund të ndodhë.
Plutoniumi nga një LWR është më pak i përshtatshëm për bombat, sesa plutoniumi që prodhohet në reaktorët ekzistues gaz-grafit. Në fakt, nëse Pheniani do të dëshironte më shumë lëndë djegëse për bombat me plutonium, kjo thjesht do t’i bënte një rindezje këtij reaktori dhe jo të ndërtohej një LWR.
Ende, ndërtimi i reaktorit ngre një numër të caktuar çështjesh politike: një LWR kërkon uranium të pasur dhe rrallë janë krijuar mundësitë për lëndën djegëse të reaktorëve.
Në nxjerrjen në shesh të këtyre lehtësirave, Pheniani ka dërguar një sinjal që politikëbërësit duhet ta marrin seriozisht. Në këtë rast, serioziteti duket se bëhet pjesë e një plani të përllogaritur të paraqitur gjatë kohës së ndryshimit të presidencës amerikane për të vazhduar me programin e tij bërthamor, në mënyrë që të ndikonte në situatën diplomatike në favor të vet.
Pas kundërshtimit prej komunitetit ndërkombëtar të lëshimit të raketës prej Koresë së Veriut në prill 2009, Pheniani zyrtarisht i dha fund pjesëmarrjes në bisedime dhe udhëhoqi një test të dytë bërthamor, për të demonstruar për kënaqësinë e vet dhe për botën mbarë, që kishte një pajisje bërthamore që funksiononte më së miri.
Në të njëjtën kohë, koreanët veriorë projektuan një LWR të vogël.
Ata bënë ç’është e mundur për të na treguar projektin e përfunduar. Me këto lëvizje, Pheniani ia doli të justifikonte nevojën për një program pasurimi, ndërkohë që u eci përpara me ambicien për përdorimin e energjisë bërthamore të LWR.
E vërteta është që Koreja e Veriut ka ecur mjaft me programet e plutoniumit dhe uraniumit në një përdorim të dyfishtë – për bombat dhe për elektricitetin – që nga fillimi. U favorizua programi i plutoniumit edhe për armët, edhe për energjinë elektrike që në fillim të viteve ’90, por u përcaktua edhe tregtia në programin për bombat dhe për elektricitetin nga LWR e siguruar nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, si pjesë e marrëveshjes.
U ripërtëri edhe programi i uraniumit për bombat nga fundi i viteve ’90, kur u emërua A. Q. Khan dhe marrëveshja po spostohej ngadalë.
Që nga 2002, Koreja e Veriut po siguronte materiale për centrifugat dhe përbërësit e tjerë. Përballja diplomatike gjatë tetorit 2002 lejoi që Veriu të përshpejtonte programin për bombën prej plutoniumi më 2003 dhe testet pasuese bërthamore lejuan që të nxirrej në shesh suksesi.
Mekanizmi modern i centrifugave që na treguan koreanët veriorë kësaj here, dëshmon që Pheniani kurrë nuk hoqi dorë nga përdorimi i uraniumit për bombat. Veriorët duhet të kenë të aftë të siguronin materiale të mjaftueshme dhe përbërës të tjerë plotësues, i kanë fabrikuar dhe i kanë grumbulluar ato në centrifuga që vihen në shfrytëzim, i kanë vënë në funksionim të plotë dhe më pas i kanë instaluar edhe në Yongbyon. Pajisja e centrifugave që pamë, duhet të jetë dizenjuar për të prodhuar reaktorë, jo bomba dhe lëndë djegëse, sepse nuk do të kishte kuptim ta ndërtoje atë si pasojë e një pozite të mëparshme të favorshme dhe më pas t’ua tregoje vizitorëve të huaj, që ishim ne. Megjithatë, ka shumë të ngjarë që mund të ekzistojë diku në vend edhe ndonjë pajisje HEU.
Korea e Veriut tashmë zotëron plutonium – nga vlerësimet tona është i mjaftueshëm për 4 nga 8 armë bërthamore.
Zotërimi i sasive të ngjashme të HEU nuk e ndryshon në themel këtë kërcënim. HEU e ka më të lehtë t’i japë formë një bombe të papërpunuar, por nuk ofron asnjë avantazh për plane më të sofistikuara.
Nëse Pheniani është i kënaqur me arsenalin e vet aktual apo rritjen modeste, do të ishte më mirë rinisja e prodhimit të plutoniumit ekzistues.
Megjithatë, nëse Pheniani dëshiron të shtojë arsenalin, i duhet të rrisë kapacitetin ose të ndërtojë pajisje paralele.
Phenian nuk mund të shtojë kapacitetin për centrifugat, sido që të jetë. Ajo është e kufizuar prej nevojës për të importuar materialet bazë dhe përbërësit e tjerë – prandaj komuniteti ndërkombëtar duhet të dyfishojë përpjekjet për të ndalur rrjetin gjithëpërfshirës të sigurimit.
Më shqetësues sesa zgjerimi i arsenalit bërthamor është eksporti potencial i materialeve të zbërthyeshme ose mënyrat e prodhimit, që tashmë përfshijnë teknologjitë e centrifugave.
Për më tepër, Phenian arriti të ndërlikojë edhe procesin diplomatik duke përcaktuar kështu edhe denuklearizimin.
Zor se Pheniani do të heqë dorë nga arsenali i vet bërthamor, por ka për të këmbëngulur në ruajtjen e programit LWR dhe centrifugat.
Pezullimi i programit të plutoniumit ishte brenda shtrirjes normale, por e njëjta gjë nuk ndodh me programin e uraniumit, sepse justifikimi për natyrën e vet krejt të qetë është më i besueshëm se programi për plutonium, edhe pse është më pak problematike.
Sidoqoftë, ministri i jashtëm vendas pohoi se Pheniani po vazhdon të përkrahë denuklearizimin e gadishullit korean, siç u ra dakord në shtator të vitit 2005.
Tani është koha që Shtetet e Bashkuara të Amerikës të bëjë një rishqyrtim të tërësishëm lidhur me politikat për Azinë Verilindore, duke e përfshirë, por jo duke kufizuar problemin bërthamor. Synimi themelor dhe i qëndrueshëm duhet të jetë denuklearizimi i gadishullit korean. Sidoqoftë, duke qenë se për këtë duhet kohë, qeveria amerikane duhet sa më shpejt të këmbëngulë për atë që unë e quaj “3 jo-të” – jo më bomba, jo më bomba më të mira dhe jo eksporte – në shkëmbim të një po-je”.
Kur pyetëm nëse Pheniani do ta ruante sistemin e 3 jo-ve dhe një po-je, ai tha “Nëse qeveria e Shteteve të Bashkuara të Amerikës e bën këtë pyetje, do ia kthej unë përgjigjen”. Sot është bërë më sfiduese se kurrë t’i përgjigjesh kësaj pyetjeje.

Përktheu: Rudina Dahri

Posted via email from Agjencia eMagic

Realiteti që shihet në Lindjen e Mesme

Nga Thomas L. Friedman (Nju Jork Tajms)

 

Amerika duhet të shmanget nga rruga, kështu që izraelitët dhe palestinezët të shohin qartë, pa asnjë pengesë, se çfarë zgjedhjesh të pakujdesshme bëjnë liderët e tyre

Përpjekja e dështuar e SHBA-së që të korruptojë Izraelin me pakon prej 3 miliardë dollarësh asistence në siguri, mbulesë diplomatike dhe avionë të avancuar luftarakë F-35 – nëse kryeministri Bibi Netanyahu thjesht do të pajtohej me një ngrirje 90-ditëshe të ndërtimit të vendbanimeve për të rinisur bisedimet me palestinezët – ka qenë jashtëzakonisht qartësuese. Ajo demonstron se sa të shkyçur nga realiteti janë bërë lidershipi i Izrealit dhe ai i palestinezëve.
Nafta është për Arabinë Saudite ajo çka ndihma e pakushtëzuar dhe simpatia amerikane janë për Izraelin – dhe çka ndihma e pakushtëzuar dhe simpatia arabe dhe evropiane janë për palestinezët: një drogë haluçinogjene që ua mundëson secilit prej tyre të mendojnë se mund t’u rezistojnë ligjeve të historisë, gjeografisë dhe demografisë. Qëmoti ka kaluar koha që të ndalemi së qeni dilerë të drogave të tyre. Në kohën kur papunësia në Amerikë ka arritur gati 10 për qind, ne i kemi izraelitët dhe palestinezët të ulur atje me armët e tyre të përqafuara, duke pritur për më shumë garanci apo të holla nga SHBA-ja për t’i bindur që ta bëjnë atë që në të vërtetë është në interesin e tyre: të negociojnë një marrëveshje mes dy shteteve. Turp për ta, dhe turp për ne. Nuk mund ta duash paqen më tepër se të dyja palët, dhe kjo është pikërisht situata në të cilën është gjendur Amerika sot. Njerëzit që udhëheqin Izraelin dhe Palestinën kanë prioritete të tjera. Është koha që t’i lëmë ata të vetmuar, t’i ndjekin ato - dhe të jetojnë me pasojat e tyre.
Ata thjesht nuk e kuptojnë: ne më nuk jemi Amerika e gjyshërve të tyre. Ne kemi probleme më të mëdha. Negociatorët izraelitë dhe palestinezë duhet të ndalen për një minutë dhe ta shkruajnë këtë fjali në Google: “Reduktimet e buxhetit dhe departamentet e zjarrfikësve”. Dhe ja se çka do të gjejnë: Amerika, qytet pas qyteti - Phoenix, Cincinnati, Austin, Washington, Jacksonville, Sacramento, Philadelphia – që të gjitha duhet t’i reduktojnë departamentet e zjarrfikësve. Pastaj le ta shkruajnë këtë fjali: “Shkollat dhe reduktimet e buxhetit”. Një nga rrëfimet kryesore të “The Christian Science Monitor” thotë: “Derisa shteti dhe qeveria lokale godasin shpenzimet dhe stimulimi federal shteret, reduktimet e buxheteve për shkolla për vitin e ardhshëm akademik mund të jetë më i keqi në gjeneratën e fundit”. Ju garantoj, nëse dikush do të shkojë në këto qytete dhe do të thotë “kemi 3 miliardë dollarë që do të donim t’ua jepnim shkollave tuaja dhe departamenteve tuaja të zjarrfikësve, nëse vetëm bëni atë që në fund të fundit është në interesin tuaj”, përgjigjja e tyre do të ishte: “Ku të nënshkruajmë?”. Dhe kështu do të ishte dashur të ishte me Izraelin.
Izrael, kur Amerika, një shtet që ka shpenzuar miliarda për ju në 50 vitet e fundit dhe ju ka marrë në mbrojtje në forume të panumërta ndërkombëtare, kërkon nga ju të ndalni ndërtimin e vendbanimeve për tre muaj për të nisur bisedimet paqësore, ka vetëm një përgjigje të drejtë, dhe kjo nuk është “sa?”, por është: “Po, çfarëdo që dëshironi, sepse ju jeni i vetmi mik i vërtetë yni në botë”.
Presidenti palestinez, Mahmoud Abbas, çka mendon ti? Ehud Olmert, ish- kryeministri izraelit, të ofroi një marrëveshje për dy shtete, përfshirë edhe Jerusalemin lindor – dhe ti e lëshove këtë rast të kalojë i pashfrytëzuar. Tani, në vend se të ndjekësh Obaman për t’i thënë se do të jesh prezent në negociata kudo dhe me çfarëdo kushtesh që presidenti do t’i kërkojë, ti po ashtu i vendos edhe kushtet tuaja. Ja ca këshilla pa pagesë: Kur Amerika dobësohet, nëse mendon se Kina do të rregullojë Izraelin për ty, e ke gabim. E njoh Kinën mirë. Ajo do t’ju shesë për një anije të ngarkuar me softuer izraelit, dokrra e mikroçipe aq shpejt saqë do t’ju merren mendtë.
Unë e kuptoj problemin: Lidershipi izraelit dhe ai palestinez nuk mund t’i japin fund konfliktit me njëri-tjetrin pa një luftë qytetare brenda komuniteteve të veta respektive. Netanyahu do të duhej të përballej me kolonët, ndërsa Abbasi do të duhej të përballej me radikalët e Hamasit dhe të Fatahut. Të dy kanë shumica të heshtura që do t’i përkrahnin nëse e bëjnë këtë, por asnjëri nuk ndihet i parehatshëm me situatën e tanishme që ka për të rrezikuar një luftë qytetare brenda në shkëmbim për një paqe jashtë. Nuk ka Abraham Lincolna atje.
Çka do të thotë kjo, thotë filozofi nga universiteti hebraik, “Moshe Halbertal”, është se dritarja për një zgjidhje me dy shtete po mbyllet me shpejtësi. Izraeli do të përfundojë me pushtim të përhershëm të Bregut Perëndimor dhe 2,5 milionë e palestinezëve atje. Do të kemi zgjidhje me një shtet. Izraeli do të ketë brenda barkut të vet 2,5 milionë palestinezë pa të drejta shtetësie, bashkë me 1.5 milionë arabë izraelitë. “Më pas e vetmja pyetje do të jetë se çfarë natyre do të ketë ky shtet – ose do të jetë një aparteid ose do të jetë një Liban i ri”, tha Halbertal. “Do të përballemi me dy tmerre”.
Gjëja më e vlefshme që presidenti Obama dhe sekretarja e Shtetit, Hillary Clinton, mund të bëjnë tani është që të dalin jashtë kësaj pamjeje – kështu që këta dy liderë dhe këta dy popuj të kenë një pamje të papenguar për të ardhmen e tmerrshme të tyre në një shtet, nëse nuk do të mund të ndahen. Ne nuk duhet t’u japim më arsyetime sikur: “Ja ku vjen sekretarja e Shtetit sërish! Jini të durueshëm!. Diçka po ndodh. Jemi duke punuar në marrëveshje. Jemi afër. Vetëm po të mos ishin amerikanët kaq naivë, jemi shumë afër kompromisit…. Kini durim!”.
Ky është mashtrim. Amerika duhet të shmanget nga rruga kështu që izraelitët dhe palestinezët të shohin qartë, pa asnjë pengesë, se çfarë zgjedhjesh të pakujdesshme bëjnë liderët e tyre. Mos gaboni, unë jam në favor të përpjekjes më aktive të mundur amerikane për ndërmjetësim për të promovuar paqe, por iniciativa duhet të vijë prej tyre. Lindja e Mesme vetëm mund të ta vendosë një buzëqeshje në fytyrë, kur kjo gjë nis prej tyre.

Posted via email from Agjencia eMagic

http://hoteliroyal.blogspot.com/

http://hoteliroyal.blogspot.com/

Hotel ROYAL Tetove - Hotel Royal TETOVO Macedonia

Ne periferi te qytetit te Tetoves,ne afersi te pishines Aquapark ndodhet hoteli ROYAL.
Vendi me i pershtatshem per pak caste intime.
Nje vend ideal per te gjetur qetesine.ambienti i mrekullueshem,ajri i paster,restorani me nje meny te shumellojshme dhe te pasur.
Per disa ore caste intimiteti dhoma me 13-15 euro,kurse per te kaluar nje nate dhoma nga 16,20 dhe 30 euro. 
Kontakt telefonat:
070 537 313
070 209 571

In the periphery of Tetovo, near Aquapark pool you can find hotel Royal.
The most suitable place for some moments of intimacy. 
An ideal place to find tranquility, a wonderful environment, fresh air, the restaurant with a rich and manifold menu. 
For some hours intimacy there are rooms from 13-15 euro, while if you would like to spend the night you will find rooms for 16, 20 and 30 euro. 
Contact numbers: 
070 537 313 
070 209 571

Posted via email from Agjencia eMagic

Doner Bursa Tetove

Shkendija kampion vjeshtor ne Ligen e Pare Fudbollistike te Maqedonise


Shkendija kampion vjeshtor ne Ligen e Pare te Maqedonise
Uploaded by shkupipress. - Discover the latest sports and extreme videos. Festa e tifozeve te Shkendijes ne sheshin e Tetoves ne mbremjen e 11 dhjetorit 2010

Posted via email from Agjencia eMagic

Si të kërkosh punë në kohën e internetit

Jemi pjesë e “LinkedIn”, “Twitter”, dërgojmë e-maile, shkruajmë në blogje dhe nuk kalojmë ditë pa i hedhur një sy të shpejtë profilit tonë në “Facebook”. "Social Media", pikat tona të takimit social në internet, po rriten gjithmonë e më shumë, duke ofruar tashmë edhe mundësi të reja punësimi

 

“LinkedIn” ka thuajse 70 milionë përdorues në të gjithë botën. “Facebook” është më i vizituar se “Google”, dhe ka gjysmë miliardi njerëz në gjirin e tij. “Twitter”, protagonist i suksesit të ‘microblogging’, ka shkuar në 190 milionë. Këta numra flasin vetë dhe na bëjnë të kuptojmë se përse një pjesë gjithmonë  e më e madhe e kërkesave për punë kalojnë nga rrjetet sociale: sigurisht me avantazhe për kandidatët dhe kompanitë që kanë nevojë për profesionistë që nuk arrijnë t’i gjejnë, ose i gjejnë me shumë vështirësi. Fenomeni po zhvillohet me ritme të shpejta, mbi të gjitha në SHBA dhe Angli, edhe pse në të gjithë botën po shihen pasojat e tij. “Po shtohen gjithmonë e më shumë profesionistët që po shfrytëzojnë të mirat e rrjetit. ‘LinkedIn’ është vitrina ideale për të treguar profilin tënd dhe po kthehet në një burim kryesor për të konsultuar dhe marrë informacione mbi profilin e një personi, për të kërkuar këshilla, për të gjetur talente dhe mundësi punësimi”, - shpjegon drejtori i “LinkedIn Europa”, Kevin Eyres.

 

Parashikimet

Evolucioni duket thuajse natyral. Vlerësimet parashikojnë një rritje të përdorimit të këtyre sajteve për rekrutimin e burimeve të reja. “Jobvite”, një kompani amerikane e cila ka vënë në përdorim mjete që i lejojnë të gjejnë profilet më të mira të pranishme në rrjetet sociale, ka publikuar kohët e fundit disa statistika rreth aftësisë së kompanive të ndryshme për të përdorur rrjetet sociale për të kërkuar personel të ri. Rreth 83 për qind e kompanive u përgjigjën se në 2011 do të përpiqen që të paktën një herë të kërkojnë punëtorë përmes rrjeteve sociale. Pothuajse gjysma e tyre do të kalojë më shumë kohë në rekrutim social në krahasim me vitin e kaluar dhe 36 për qind do të reduktojë kohën e kaluar në sajtet e ofertave. Një vëzhgim i bërë nga “LinkedIn”, në më shumë se një mijë qendra përgjegjëse për burimet njerëzore të SHBA-së, Britanisë së madhe, Kanadasë, Indisë, Holandës dhe Australisë, ka konfirmuar se gjysma e tyre në vitet e ardhshme do të përdorë më shumë rrjetet sociale. Më i përdoruri, duke parë edhe natyrën e tij profesionale, do të jetë “Linkedln”. Po të rëndësishme do të jenë edhe “Facebook” dhe  “Twitter”.

 

Cilat janë arsyet?

E para dhe më e rëndësishmja, lidhet me faktin se kompanitë synojnë të shkojnë atje ku janë profesionistët. Sot, ashtu siç e kemi parë, numri i rrjeteve sociale ka ardhur duke u rritur. Sigurisht që ka edhe arsye me natyrë ekonomike. Në këtë mënyrë, kompanitë arrijnë të minimizojnë kostot për të hyrë në kontakt me kandidatët e kualifikuar. Rrjetet sociale të ndihmojë shumë lehtë të gjesh njerëzit profesionistë, për shkak të të dhënave të tyre personale të vendosura në rrjet. Kështu, 90 për qind e kompanive amerikane që kanë përdorur “LinkedIn”, e kanë gjetur me shumë lehtësi kandidatin që kërkonin. Një përqindje të mirë, në krahasim me rrjetet e tjera, kanë edhe “Facebook” dhe “Twitter”. Në Britaninë e Madhe, 58 për qind e kompanive mendojnë se  “Facebook” apo “Myspace” janë më të domosdoshëm për të gjetur një kandidat të mirë se sa lajmërimet në shtyp. Rezultate të tilla të ngjashme kanë dalë edhe nga një kërkim i bërë nga “LinkedIn”, në bashkëpunim me “Harvard Business School”. Në rrjetet sociale, pastaj, të jepen mundësia për të dialoguar në mënyrë të drejtpërdrejtë, siç ndodh në kanalet e tjera të informacionit, ndaj ke mundësi që para se ta njohësh kandidatin personalisht, të mësosh në detaje shumë gjëra për të. Ai mund të prezantojë një mori më të madhe informacioni për veten, shumë më tepër se sa një CV e thjeshtë dhe një letër motivimi. Pjesa më e madhe e kompanive sot kanë profilet e tyre në “Facebook” apo “Twitter” dhe sapo një vend pune kërkon të zihet, lajmërimi u shkon automatikisht të gjithë anëtarëve të kësaj kompanie. Kështu, nis edhe lufta mes më të interesuarve dhe më të kualifikuarve.

 

Punët e internetit

"Punët që bazohen në mundësitë e ofruara në rrjet janë profesionet e së ardhmes”, - pohon me bindje Valerie Kollart, eksperte e tregut të punës. “Kompanitë gjigande dhe mediat duhet të përshtaten me mundësitë e ofruara nga rrjeteve sociale, dhe për këtë arsye kanë nevojë për personel”. Por, cilat janë kërkesat për ata që kërkojnë punë në këtë sektor? Në vend të letrës dhe stilolapsit duhet të qëndrosh i mbërthyer pas videokamerave apo “Smartphone”, dhe të kesh një ose më shumë profile në “Twitter” apo “Facebook”. Me një përdorim gjithmonë e më të madh të internetit (vetëm në “Facebook” numërohen më shumë se 400 milionë përdorues në të gjithë botën, më shumë se gjysma e të cilëve hyn online të paktën një herë në ditë), rriten edhe mundësitë për t’i përdorur këto platforma si kanale informacioni. Tashmë prej kohësh, këto rrjete sociale më shumë se sa një mjet për t’u argëtuar dhe kaluar kohën, janë kthyer në shërbim të komunikimit, shkëmbimit të ideve dhe opinioneve, duke vënë në kontakt njerëzit mes tyre, por edhe individë të veçantë me organizata, me media dhe sipërmarrje. Me pak fjalë, me të gjithë botën. Po ashtu, rrjetet sociale po ushtrojnë një ndikim gjithmonë e më të madh në jetët tona: kush lidhet me të tjerët, krijon në këtë ambient një atmosferë konfidence. Shkëmben ide, diskutohet dhe komunikohet. Po ashtu, aty mund të gjesh këshilla dhe rekomandime. Shumë kompani sot e kanë kuptuar pushtetin e internetit, edhe pse publiciteti në web shpesh nuk jep garanci për sukses. Më shumë se 1500 mesazhe publicitare shkojnë çdo ditë tek konsumatorët, dhe në pjesën më të madhe të rasteve kalohen me indiferencë. Për këtë arsye, gjithmonë e më shumë kompani krijojë “Social Media Jobes”, për t’i përdorur në interes të tyre rrjetet sociale me ndihmën e mendjeve kreative. Numri i vendeve të tilla të punës do të rritet në vitet e ardhshme. Sot punët e internetit janë kthyer në një mënyrë të re punësimi. Ato kërkojnë shumë kreativitet, entuziazëm dhe kapacitet për t’u përshtatur me mundësitë ndëraktive të rrjetit.

Posted via email from Agjencia eMagic

Fjalimi i Albin Kurtit në tubimin e madh në Prishtinë në ditën e fundit të fushatës zgjedhore

Të dashur qytetarë të Kosovës,

Të nderuar kandidatë të VETËVENDOSJE!-s për deputetë,

 

Mirë se e gjejmë njëri-tjetrin në rrugën e popullit të drejtë këtu përballë ndërtesave të pushtetit të padrejtë.

 

Me 12 dhjetor, populli i Kosovës do të heq dorë nga Qeveria në dorëheqje dhe nga të gjithë ata që flirtuan me të.

 

Sepse, me 12 dhjetor, qytetarët e Kosovës nuk do të votojnë për premtimet e rrejshme të politikanëve të regjimit, por do të votojnë për programin e VETËVENDOSJE!-s për shtet pa regjime.

 

Me 12 dhjetor, qytetarët e Kosovës nuk do të votojnë për ish pushtetarët që e shitën pasurinë e Kosovës për t’u pasuruar vetë, sepse do ta votojnë programin e VETËVENDOSJE!-s që e përqafojnë e përfaqësojnë dhe e mbrojnë njerëz që kurrë nuk shiten.

 

Me 12 dhjetor, qytetarët e Kosovës nuk do t’i votojnë rrenat e hajnat e politikës së regjimit, sepse do t’i votojë politikanët e ndershëm e të vërtetë të VETËVENDOSJE!-s.

 

Me 12 dhjetor, qytetarët e Kosovës nuk do t’i votojnë politikanët që i kanë miq tregtarët që sjellin mallra prej Serbisë, sepse do ta votojnë VETËVENDOSJE!-n që do t’i bllokojë mallrat e Serbisë në kufi.

 

Me 12 dhjetor, populli i Kosovës nuk do t’i votojë politikanët që zgërdhihen me flamurin e kaltër me lara-lara, por do të votojnë për njerëzit krenarë të VETËVENDOSJE!-s me flamurin e kuq e shkabën dykrenare.

 

Me 12 dhjetor, qytetarët e Kosovës nuk do të votojnë për ish pushtetarët e korruptuar që duan ta frikësojnë popullin, sepse do të votojnë për VETËVENDOSJE!-n e pakorruptueshme që guxon ta duajë popullin.

 

Me 12 dhjetor, qytetarët e Kosovës nuk do t’i votojnë politikanët që bëjnë pazare me Serbinë për ta copëtuar Kosovën, sepse me 12 dhjetor ata do të votojnë për VETËVENDOSJE!-n që do të bëjë bisedime me Shqipërinë për t’ia bashkuar Kosovën asaj.

 

Me 12 dhjetor, qytetarët e Kosovës nuk do të votojnë për politikanë me truproja që iu ka ikur mendja, por për politikanët e mençur të VETËVENDOSJE!-s pa truproje.

 

Me 12 dhjetor, qytetarët e Kosovës nuk do të votojë për politikanët me xhipa të blinduar që i frikësohen popullit dhe duan ta frikësojnë popullin, sepse me 12 dhjetor qytetarët e Kosovës do të votojnë për politikanët e VETËVENDOSJE!-s që e duan dhe i do populli.

 

Me 12 dhjetor, qytetarët e Kosovës nuk do të votojë për politikanët që e nënshkruan çarmatosjen e UÇK-së dhe shuarjen e TMK-së, sepse do të votojnë për VETËVENDOSJE!-n që do ta shkruajë ligjin që e bën FSK-në ushtri.

 

Me 12 dhjetor, qytetarët e Kosovës nuk do të votojnë për politikanët e regjimit që i shkëmbejnë votat me asfalt, sepse me 12 dhjetor do të votojnë për politikanët e VETËVENDOSJE!-s që asfaltit duan t’ia shtojnë fabrikat.

 

Me 12 dhjetor, qytetarët e Kosovës nuk do të votojë për politikanët me histori të keqe që e kanë nxjerrur historinë e UÇK-së dhe të kombit prej institucioneve, sepse me 12 dhjetor qytetarët do të votojnë për politikanë me histori të pastër që institucionet e shtetit i bazojnë në historinë kombëtare dhe luftën e lavdishme çlirimtare.

 

Të dashur qytetarë të Kosovës,

 

A e doni pavarësinë me sovranitet? (Masa e qytetarëve përgjigjet: PO!)

A e doni ekonominë të bazuar në prodhim? (Masa e qytetarëve përgjigjet: PO!)

A e doni bukën e tokës së Kosovës? (Masa e qytetarëve përgjigjet: PO!)

A doni që FSK-në ta bëjmë ushtri moderne? (Masa e qytetarëve përgjigjet: PO!)

A e doni bashkimin e Mitrovicës? (Masa e qytetarëve përgjigjet: PO!)

A e doni flamurin shqiptar? (Masa e qytetarëve përgjigjet: PO!)

A e doni bashkimin kombëtar? (Masa e qytetarëve përgjigjet: PO!)

 

Atëherë me 12 dhjetor do ta ndërrojmë këtë pushet që ta ndërtojmë këtë shtet. Me VETËVENDOSJE!-n bëhemi një sepse jemi një.

 

Qytetarë të dashur të Kosovës, 

 

Kur ne presim që punët tona t’i bëjnë të tjerët atëherë çdo gjë duket e pamundshme. Kur vendosim që punët tona t’i bëjmë vetë ne, atëherë po u bëmë bashkë, gjithçka bëhet e mundshme. Të tjerët na ndihmojnë pasi që ne të fillojmë. Ndihma nga jashtë i shtohet angazhimit tonë brenda dhe nuk mund ta zëvendësojë atë. 

 

Evropianët dhe amerikanët çdo herë kanë qenë dhe gjithmonë do të jenë me neve atëherë kur ne jemi me veten tonë. Dhe, ne jemi me veten tonë atëherë kur vendosim vetë dhe kur vendosim për veten.

 

Me Lëvizjen VETËVENDOSJE! të gjithë njerëzit pa dallim kombësie, feje a gjinie, do të integrohen në një shoqëri të përbashkët përmes barazisë para ligjit të drejtë dhe zhvillimit ekonomik të bazuar në prodhim.

 

Përgjatë gjithë shekullit XX, çdokush që ka dashur të kontribuojë për çlirim nga shteti i Serbisë është dashur ta rrezikojë veten dhe familjen e tij. Sot, për t’u çliruar nga ky pushtet që e ka uzurpuar shtetin e Kosovës, nevojitet vetëm një orë kohë të dielen dhe një laps me vete.

 

Dilni në zgjedhjet parlamentare me 12 dhjetor dhe vetëm për një orë kohë e me një laps në dorë ndryshojeni përgjithmonë Kosovën. Vetëm për një orë e me një laps në dorë çlirojeni shtetin e Kosovës nga pushteti i korruptuar. Vetëm për një orë dhe me një laps në dorë vendosni për veten tuaj, vendosni shenjën te numri 40 dhe mandej përzgjedhni pesë persona nga 110 kandidatët e shkëlqyeshëm të VETËVENDOSJE!-s, zgjedhni pesë persona nga këta 110 kandidatë që kanë guxim qytetar, që kanë aftësi profesionale dhe që kanë kontribuar shumë për shoqërinë e kombin. 

 

Me 12 dhjetor votoni për Prishtinën, votoni për Kosovën, votoni për shqiptarinë, vendosni për veten, votojeni vetëvendosjen, votojeni numrin 40.

 

Sot, e treguam dhe e dëshmuam, si asnjëherë më parë, se bashkë është e mundshme. Pasnesër, si asnjëherë më parë, do ta tregojmë e dëshmojmë që bashkë do të fitojmë. 

Posted via email from Agjencia eMagic

JAV - Kompani Tetove,Macedonia

JAV Kompani merret me shitjen e pllakave te qeramikes per banjo,kuzhina,shkalle
dhe ambiente te tjera,te shoqeruara bashke me elementet e tjera ndihmese per
montimin e tyre,te gjitha asortimentet sanitare..


Posted via email from Agjencia eMagic

Music Shop Tipi

Ne qender te qytetit te Tetoves ndodhet Qendra e Vjeter Tregtare,kurse aty ndodhet Music Shop Tipi. Aty mund te gjeni muzike shqipe dhe te huaj sa te doni,por nuk duam t`ju flaim per muziken. Na ndiqni me vemendje! Ne Music Shop TIPI do t`i gjeni te gjitha pjeset eksternale apo te jashtme per kompjuter si kufje,webkamera,gejmpad,maus,tastature,usb,mikrofona e shume pjese te tjera. Ne Tipi te gjitha llojet e memori kartelave per telefona celular,si mikro ,mini etj Ne Tipi pjese ndihmese per plejstejshen, si xhustika dhe memorikarta .Gjithashtu ben montimin e çipave per plejstejshen Ne Tipi do ta gjeni komplet programin elektronik te kabllove,xhekave,si psh skart kabllo,dvd-tv,pc-lsd,per televizionin kabllovik me pjese ndihmese ,kabllo te rrjetit telefonik me te gjitha pjeset ndihmese,kabllo per altoparlante…etj Me nje fjale te gjitha llojet e kabllove ne nje vend per te bere cfaredolloj kombinimi qe mund t`Ju shkoj ndermend. Ne Tipi edhe te gjith llojet e baterive,rrimbushese,alkaline dhe speciale per telefonat. Pastaj modulator qe te mundeson degjimin e muzikes mp3 ne veture, Pilotet universal per te gjitha llojet e televizoreve,resiverave,dvd-ve dhe te sistemeve klimatizuese… Te gjitha llojet e kasetave per kamera,video,dvd dhe njekohesisht ben edhe incizimin e tyre ne dvd. Lista e gjerave qe mund t`i gjeni ne Music Shop Tipi eshte e gjate,prandaj vizitojeni nje dite e e me pare. Music Shop TIPI ne Qendren e Vjeter Tregtare ne Tetove Kontakt tel . 070 263 552

Posted via email from Agjencia eMagic

Doner Bursa - Tetove

    Rruga e Ilindenit,te udhekryqi i Embeltores Taxi, Tetovë, Macedonia 

Posted via email from Agjencia eMagic

Kuzhina Popullore Rinia - Meli

Google+ Followers

Flurudha Press

Botimet Shqiptare

Shtypi Shqiptar

MUZIKA DHE HUMORI SHQIPTAR

VIP Magazine

Sex, dashuri, intimitet

Shëndeti dhe bukuria

E shtuna magjike

Flurudha Press

Shqipëria është vendi më i mirë për t’u vizituar në vitin 2014

Shtypi

Veze Sharri dhe Lecker

Më të lexuara

Letërsi,ese,kritikë...

Contact

Name

Email *

Message *

Arkivi